YAMAHA SR 400 i jos ponesto retro
3 posters
Strana 1 od 1
YAMAHA SR 400 i jos ponesto retro
Koliko znamo Sr 500 se ne pravi vec neko vreme.Medjutim verzija od 400 kubika zbog restriktivnih japanskih zakona nastavlja dalje .Predstavljen je ove godine na sajmu motocikala u Tokiju,novi model.Od moderne opreme dobio je el. ubrizgavanje.
Yamaha SR400 - £3780
Engine: 399cc, air-cooled 2v OHC four-stroke single. Five gears
Power: 25bhp
Torque: 20 lb-ft
Weight: 174kg
Seat height: 790mm
Fuel capacity: 12 litres
Yamaha SR400 - £3780
Engine: 399cc, air-cooled 2v OHC four-stroke single. Five gears
Power: 25bhp
Torque: 20 lb-ft
Weight: 174kg
Seat height: 790mm
Fuel capacity: 12 litres
Poslednji izmenio Head dana Ned Feb 14, 2010 12:32 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Head- Broj poruka : 157
Datum upisa : 03.12.2009
Re: YAMAHA SR 400 i jos ponesto retro
Stara ljubav, motor lep samo tako. A sto se tice japanskih zakona, bas i ne bih reko da su restriktivni, vec samo prilagodjeni njihovim uslovima. Za one koji ne znaju, u Japanu je dozvoljena maksimalna kubikaza za motorcikle do 750 ccm , pa su im zato i klase motora drugacije. Imao sam prilike da jednom vidim staru Kawu Z 900 kupljenu u japanu. Sve je isto sem sto je na cilindrima pisalo 750 ccm.
drumskalisica- Broj poruka : 180
Datum upisa : 05.12.2009
Video sam ovaj motor u zadnjem moto pulsu jako mi se dopada jer volim motore u retro stilu .Mislim rekose da ga nece biti za evropsko trziste sto je steta verovatno ne bi bio mnogo skup a danas je lepse voziti ovakve motore nego biti konfekcija u plastici.
Rendi- Broj poruka : 280
Datum upisa : 21.08.2009
Pa ne bi trebao biti skup, mada gledajuci onaj Kawasaki W 650 i njegovu cenu, svasta je moguce .
drumskalisica- Broj poruka : 180
Datum upisa : 05.12.2009
Realno ako je cena 3780 funti , to i ne bi bili mnogo za takav motocikl,zar ne?Mislim da je onaj Sachs X Road 125 jedno vreme tamo bio 2500 funti.Ovaj motocikl bi po svemu ovome bio oko 4500-5000 evra kod nas na kontinentu
Ma ja mislim da ga nece uvoziti u Evropu ako su rekli da je za japansko trziste,ali ko zna.
Pa da ti kazem nesto W 650 ima takozvano kraljevsko vratilo od radilice do bregaste a to mu daje vrlo veliki vek trajanja ,mozda je zbog toga skup a i ima mnogo niklovanih delova sto danas nije praksa kod novijih modela.Neznam uopste da li se ovaj model moze vise kupiti nov ,nema ga u katalozima a za njegovu cenu je verovatno kriva i mala serija u proizvodnji.drumskalisica ::Pa ne bi trebao biti skup, mada gledajuci onaj Kawasaki W 650 i njegovu cenu, svasta je moguce .
Kawasaki W 650 se vise ne proizvodi verovatno zbog visoke cene.Realno za njega su Englezi rekli da je to najbolji engleski motocikl koji su Japanci ikada napravili.Nazalost ,kvalitet priozvodnje i uptrebljena resenja su doveli do toga da je suvise skup a trziste retro motocikala malo.
Na slici se dobro vidi KÖNINGSWELLE prenos /pogon bregaste osovine stono pomenu Rendi
Kawasakijev majstor Sale koji je radio kod Culeta u NS rece jednom da je W650 mapravljen skroz od metala ,a to mora da se plati
Na slici se dobro vidi KÖNINGSWELLE prenos /pogon bregaste osovine stono pomenu Rendi
Kawasakijev majstor Sale koji je radio kod Culeta u NS rece jednom da je W650 mapravljen skroz od metala ,a to mora da se plati
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu